Tuesday, January 29, 2013

Livet etter Nådehjemmet

Jentene som kommer til Nådehjemmet kan bo der inntil barnet er to måneder. Etter at jentene har flyttet inn på hjemmet så bruker de ansatte mye tid sammen med jentene for å planlegge framtiden. De som jobber på Nådehjemmet oppfordrer alltid jentene til å ta kontakt med foreldrene. Og i mange tilfeller så finner jentene ut at familien støtter opp om dem mye mer enn de hadde trodd på forhånd og de drar hjem til familien etter at barnet er født.
I de tilfellene der mødrene ønsker å sende barnet til adopsjon så blir barnet sent til et senter som Nådehjemmet samarbeider med og som har tilatelse til å adoptere bort barnet. I de fleste tilfeller blir barnet adoptert bort til enfamilie i utlandet.
Dersom mødrene etter å ha vært to måneder på Nådehjemmet føler de trenger mer hjelp så  vil Nådehjemmet sende de til et "mor og barn" senter,  som vil hjelpe mor og barn videre, de kan også bo en måned eller to lenger på Nådehjemmet dersom det er ledige plasser.
Noen mødre velger å levere barnet til et senter som tilbyr fosterhjem som barnet kan bo i mens moren går tilbake til jobb. Moren vil da hente barnet når barnet er stort nok til å begynne i barnehage eller gammel nok til å bli sendt til besteforeldre eller slektninger.
Noen sender også barna hjem til familien eller slekninger mens de selv  drar tilbake til jobb.

En jente på 16 år bodde inntil nylig på Nådehjemmet. Hun var en god og ivrig student og hadde planer for livet sitt. Hun hadde nettop mottat et skolestipend (pga at hun var en dyktig student) da hun møtte  en mann som hun likte. Han fortalte henne aldri at han hadde en familie og da hun ble gravid så ønsket han ikke lenger å ha noe med henne å gjøre. Denne jenta er nå tilbake hos familien sin. Hun bor sammen med mor  og bror litt utenfor Bangkok. Nå i begynnelsen ønsker hun å være hjemme for å ta seg av babyen, men senere så ønsker hun å studere igjen. Hun tror på sin egen fremtid og hun er glad for hjelpen hun fikk på Nådehjemmet . Vi håper alle at hun når drømmen om å studere og få en utdannelse.

No comments:

Post a Comment