Thursday, August 1, 2013

Før sommerferien mottok jeg et brev fra Nådehjemmet, dette har jeg nå oversatt slik at dere som er med og støtter dette vikige og flotte arbeidet kan lese det. Vennlig hilsen Anne
 Kjære venner av Nådehjemmet
Vi håper dere har det bra. Her på Nådehjemmet så har vi det bra selv om det en periode har vært veldig varmt vær. Av og til så føler vi at vi holder på å smelte inne i huset. Men alle barna har vært friske og har fått morsmelk. I fjor var det fullt av liv hele året. Tilsammen var det 65 gravide jenter og nye mødre som bodde hos oss. Det er ny rekord. Alt gikk bra. De fleste av mødrene kunne dra hjem med barna sine, mens 8 gav barna bor for adopsjon. En avgjørelse om å adoptere bort barnet er aldri enkelt og mødrene vil bli godt kjent med de ulike mulighetene de har og støtten de vil få før de tar en sånn avgjørelse.
 Vi har vært heldige å hatt mange voluntører hos oss, mennesker som har hatt lyst til å jobbe blant vordende mødre. I fjor hadde vi studenter fra Norge, en finsk voluntørfamilie, en engelsk lærer fra Tyskland og utelandske mødre bosatt i Thailand som hjalp oss med mange aktiviteter. Tusen takk til alle dere som har vært og er engasjert i arbeidet.
 
I denne hilsningen så vil jeg intordusere de  som jobber på Nådehjemmet.
Lek er lederen. Hun arbeider med stor entusiasme for å hjelpe jentene . Hun gir veiledning til jentene og holder tett kontakt med andre grupper og stiftelser som jobber blant jenter som trenger hjelp. Hun er også en dyktig kokk.

Nok har jobbet Nådehjemmet i over 10 år. Hun har ansvar for vårt håndarbeidsprosjekt. Hennes bibelkunnskaper har vært til god hjelp i veiledning av jentene i deres daglige liv og planlegging av fremtiden.

Sawai har ansvar for hagen og maten . Hun dyrker mange forskjellige urter som en trenger for å lage thai mat. Hun bor på Nådehjemmet sammen med datteren, noe som gjør at Nådehjemmet enda mer oppleves som et hjem. Hun gjør også i stand klær for mødrene og barna deres.

 Anja er en finsk misjonær (sykepleier). Hun veileder de unge mødrene i å ta vare på dem selv og barna. Hennes lidenskap og mål er å bygge et godt forhold mellom mor og barn.

Utenom disse oppgavene så deler vi alle på å lede morgen- og kveldsamlingene, eller ta jentene med til sykehus for å føde, ofte er dette på nettene. En god ting med det er at da er det lite trafikk.
Nye jenter kommer stadig til Nådehjemmet, vær med å be for de.

Tusen takk for din støtte
Vennlig hilsen Lek, Nok, Sawai and Anja

Bildet øverst; en av mange babyer som har bodd på Nådehjemmet.
Bildet i midten: Den lille jenta hadde ikke tid til å vente... ble født på Nådehjemmet med ansatte og andre vordende mødre som fødselshjelpere.
Bildet under: vesker laget av vordende mødre og ansatte på Nådehjemmet.

No comments:

Post a Comment