Tuesday, January 15, 2013

Et forlatt barn

Hva er det som får en mor til å forlate barnet sitt?
På Nådehjemmet opplevde de dette for to uker siden. En 19 år gammel mor stakk av og lot barnet være igjen på hjemmet. Nådehjemmet kjente jenta godt fra før for hun hadde bodd der en gang tidligere da hun gikk gravid med det første barnet sitt. Dette barnet flyttet inn hos familien til faren.
Jenta gav tidlig utrykk for at hun ikke ville ha barnet og de ansatte på nådehjemmet passet litt ekstra godt på henne av denne grunn, men likevel, etter en snartur på butikken så kom hun aldri tilbake. Hun stengte av telefonen slik at de ikke kunne kontakte henne. Nådehjemmet tok tilslutt kontakt med politiet i håp om at hun skulle komme tilbake for å underskrive papirer hvor hun frasier seg barnet. Dette er helt nødvendig dersom barnet skal bli adoptert bort. Nådehjemmet har samarbeid med et barnehjem hvor barna blir adoptert bort, flest til utlandet. Politiet hadde satt 14.01 som frist,  den har hun ikke holdt.
Den unge morens historie er trist. Hun er tomboy (jente som kler seg i gutteklær) og har jentekjæreste. Foreldrene godtok ikke dette og giftet henne bort til en mann, det er han som er far til barnet, dette forholdet varte ikke og faren tar ikke noe ansvar.
Nå håper vi bare at hun snart kommer tilbake til Nådehjemmet for å skrive under på papirene, da kan vi håpe på at den lille babyen (som nå blir passet på av jentene på hjemmet som enda ikke har født), kan få seg en ny mor og far. (Barnet på bildet har ikke noe med historien å gjøre)

De ansatte på Nådehjemmet

No comments:

Post a Comment