Sunday, April 22, 2012

Nytt fra Nådehjemmet!


2011 var et travelt år på Nådehjemmet. 48 unge vordende mødre har bodd på hjemmet og fått hjelp både før og etter fødselen. Kvinnene kommer fra mange ulike omgivelser og har trengt veiledning på forskjellige områder. Men vi har vært så heldig å ha hatt voluntører som har hjulpet oss i det daglige arbeidet.
Thailand har opplevd sin verste flom på mange tiår. Vannet skylte over store deler av landet. Millioner av mennesker måtte forlate hjemmene sine og mange mistet alt de eide i flommen. Vi på Nådehjemmet måtte også forberede oss på at vannet ville nå fram til oss og vi hadde gjort mange forberedelser i tilfelle vannet kom. Heldigvis så slapp vi unna denne gang. I noen tilfeller måtte vi sende hjem mødre og barn, dette var i de periodene det var spådd at vannet ville komme til vårt område (når det var tidevann). Men vi tok også i mot noen kvinner fra flomområdene og gav dem et midlertidig opphold hos oss. Vi som jobber på Nådehjemmet og noen av kvinnene som bodde hos oss da deltok også i hjelpearbeidet som kirken vår (ELCT) satte i gang for å hjelpe flomofrene.
Kvinnene og jentene som bor på Nådehjemmet har alle sin historie, en av disse historiene tilhører Joan. Joan var student da hun møtte en kjekk gutt på skolen, de ble kjærester og etter en stund fant Joan ut at hun var gravid. Kjæresten ble skremt og var ikke klar til å bli pappa. Joans foreldre derimot mente at Joan måtte ta ansvar for handlingene sine selv om kjæresten sviktet. Joan kom til Nådehjemmet og planla å passe på barnet sitt selv. Hun fikk en liten gutt og Joan passet veldig godt på sønnen sin. Han vokste og utviklet seg fint og etter en stund kom den unge faren for å besøke de. Da han dro hjem igjen så oppsøkte han den lokale kirken og ble senere døpt. Joan har vært kristen hele livet. Det unge paret holdt kontakten via telefon og Joan begynte å planlegge å flytte hjem til kjæresten og hans familie.  Kjæresten kom til Nådehjemmet sammen med foreldrene sine for å besøke Joan og gutten og de var klare for å ta Joan og sønnen med seg hjem.  Men nå var foreldrene til Joan imot det. Joan grein og ville være sammen med kjæresten. De giftet seg og hun flyttet hjem til hans familie. Vi ber for dem og deres foreldre og om at Gud må gi alle et hjerte fylt av kjærlighet og tilgivelse.
Dette brevet er skrevet av Anja, en finsk misjonær som jobber på Nådehjemmet. Jeg har prøvd å oversatt det til norsk.
Vennlig hilsen Anne Storstein Haug - NMS misjonær i Thailand.No comments:

Post a Comment